czwartek, 14 lutego 2013

Powitanie.



          Dzisiaj, w tym miejscu, rozpoczynamy naszą kulinarną podróż. Od tej pory, tak jak i na co dzień, będziemy stykać się z różnego rodzaju mięsami, warzywami, ciastami, owocami, przyprawami, roślinami, sosami, witaminami, emulgatorami, konserwantami, śladowymi ilościami orzechów arachidowych, węglowodanami, tłuszczami, białkami, kaloriami i wszystkim tym, co można dostać w restauracjach, lokalach, budkach i innych punktach z jedzeniem:).
Tym razem jednak będziemy Wam te kontakty opisywać, dając do zrozumienia czy dany posiłek zaspokoił nasz głód swoimi wyjątkowymi walorami smakowymi, czy tylko zapchał żołądki, nie dając nadziei na większe kulinarne przeżycia. Jesteśmy nienajedzeni, więc ruszamy!

Przyjemnego czytania!

A i Jul (nienajedzeni).

1 komentarz:

Miejsce na Twoje odczucia:)